onsdag 8 oktober 2008

Föredrag allmänt


Jag håller föredrag i en rad ämnen.

1) Författarskapet, att vara författare

2) Månskensligisten

3) Djingis Khan

4) Ledarskap och stresshantering

5) Klimatförändringar

Arvode: Jag följer Författarförbundets prislista. 

Några referenser: Naturvårdsverket, Vårdförbundet, Malmö Kommun, Teknikinformation, Biblioteken i Västernorrland, Folkhögskolor, Universitetet i Umeå, Officershögskolan, vanliga skolor och bibliotek.

För mer info kontakta: hoppanders(at)gmail.com
Där (at) byts ut mot @ 

tel 0642 - 220 02

_______________________________________________________

Förlagets Presentation av Föredragen

Anders Widén håller föredrag i en rad ämnen:
 

1) Djingis Khan
2) Klimatförändringar ur historiskt perspektiv.
3) Debutromanen Månskensligisten
4) Ledarskap och stresshantering
 

1) Djingis Khan
Djingis Khan skapade på 25 år ett större imperium än romarna lyckades bygga under 400 år. Mongolernas rike sträckte sig från Polen i väster till Korea i öster. Han öppnade därmed världen för handel och tvärt emot vad de flesta lärt sig tryggade Djingis Khan sitt imperium genom att införa goda lagar.
Författaren Anders Widén berättar om detta fantastiska ledarskap och levnadsöde på ett hänryckande sätt till, som Östersundsposten skrev: ”Överjordiskt vackra bilder”.
 2) Klimatförändringar ur ett historiskt perspektiv

Anders Widéns föredrag om klimatförändringar utvecklas till en 12.000 års exposé som tar oss runt hela jorden. Han tar upp några kulturer som skapade sin egen undergång genom att påverka det egna lokala klimatet, men främst fokuserar Anders på civilisationer som trots att de utsattes för klimatförändringar lyckades anpassa och där med klara sig.
Då som nu handlar människans villor mycket om hur vi både använder och lagrar energi.
- Anders Widén, har en helt egen syn på vad energi är och det är en riktig tankeväckare att lyssna till hans föredrag, säger Jessica Cederberg-Wodmar som jobbar med klimatfrågor på Naturvårdsverket.  
 
3) Debutromanen Månskensligisten
Författaren turnerar företrädesvis på skolor och bibliotek och berättar om sina svårigheter i skolan, dyslexi, och hur han ändå blev författare. Föredraget innehåller även ungdomsproblematik kring icke sedda barn och hur det är att vara värsting mot sin vilja.

4) Ledarskap och stresshantering

Anders har jobbat i 18 år som fallskärmsinstruktör, samt innehar flera SM-medaljer i olika fallskärmsgrenar, även världsrekord. Med detta som bas har Anders utvecklat olika seminarier som riktar sig företrädesvis till ledningsgrupper i företag, men även fackförbund och skolor har använt sig av utbildningen.

Inga kommentarer: